Popis: Čokoláda Michel Cluizel Plantation Mangaro 71% Tato 71% plantážní čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Na jazyku se střídá pestrá směs ovocných chutí s tóny perníku a pikantních, jemně peprných citrusových tónů. Vším probleskuje květový nektar. Když jej však člověk záměrně hledá, ne a ne ho najít. Tahle kombinace vám přinese radostný, prosvětlující pocit.  Plantáž Mangaro se nachází v oblasti Ambohimarina, v údolí řeky Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Jméno... Celý popis

Koupit za 159 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Popis:
Čokoláda Michel Cluizel Plantation Mangaro 71%
Tato 71% plantážní čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Na jazyku se střídá pestrá směs ovocných chutí s tóny perníku a pikantních, jemně peprných citrusových tónů. Vším probleskuje květový nektar. Když jej však člověk záměrně hledá, ne a ne ho najít. Tahle kombinace vám přinese radostný, prosvětlující pocit. 
Plantáž Mangaro se nachází v oblasti Ambohimarina, v údolí řeky Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Jméno si vysloužila podle názvu džungle, která obklopuje svým stínem kakaovníky – Mangamaro „Země, kde rostou mangovníky“. Půda, kterou mangovníky vyživují již po staletí dodává kakaovým bobům jedinečnou exotickou chuť. Pěstují se zde kakaové boby vysoce aromatické a vzácné odrůdy Criollo.
Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád  a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best bean to bar“
pro předchůdce Mangaro 67%: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
pro předchůdce Mangaro 67%: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
pro předchůdce Mangaro 67%: 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
​Složení: kakaové boby z plantáže Mangaro, kakaové máslo, cukr. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
 
 
UPOZORNĚNÍ:
Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.Zkontrolujte prosím před konzumací.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Michel Cluizel
Hmotnost 70 g
Obsah kakaové hmoty 71 %
Druh čokolády hořké
Značka Michel Cluizel