Mléčná horká čokoláda Michel Cluizel Minigrammes Vanuari Lait 39% 1kg Čokoláda ve formě peciček je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů a do čokoládové fontány. Velikost peciček je optimalizová pro snadné a rovnoměrné rozpouštění: čtyři pecičky váží 1 g. Čokoláda je vytvořená z pečlivě vybrané kombinace různých druhů kakaa z centrální Ameriky, Afriky a Jávy. Jemná, příjemně chuťově vyvážená čokoláda. Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze... Celý popis
Koupit za 1 084 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Mléčná horká čokoláda Michel Cluizel Minigrammes Vanuari Lait 39% 1kg
Čokoláda ve formě peciček je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů a do čokoládové fontány. Velikost peciček je optimalizová pro snadné a rovnoměrné rozpouštění: čtyři pecičky váží 1 g. Čokoláda je vytvořená z pečlivě vybrané kombinace různých druhů kakaa z centrální Ameriky, Afriky a Jávy. Jemná, příjemně chuťově vyvážená čokoláda.
Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.
Recept na 2 šálky tradiční horké čokolády: 50g čokolády (2 vrchovaté polévkové lžíce), 1 hrnek cca 12% neslazené smetany (cca 1 decilitr). Poměr je třeba uzpůsobit individuální chuti – u mléčné čokolády, jako je tato, řada lidí dává přednost použití většího množství čokolády a naopak menšího množství smetany.
Nalejte smetanu do kastrólku a rozpusťte čokoládu nad mírným plamenem. Pak jemně zahřívejte než se dostane do varu. Krátce povařte 1-2 minuty za stálého míchání, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu je vhodné vařit ve vodní lázni, abychom zamezili případnému připálení.
Složení: třtinový cukr, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, kakao, emulgátor: řepkový lecitin, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost: 1kg pytel
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Nutriční hodnoty / výživové údaje
100 g
Energie v kJ
2458,5
Energie v kcal
588,16
Tuky v g
40,97
z toho nasycené tuky v g
25,15
Sacharidy v g
45,45
z toho cukry v g
45,32
Bílkoviny v g
7,23
Sůl v g
0,09
Čokoláda ve formě peciček je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů a do čokoládové fontány. Velikost peciček je optimalizová pro snadné a rovnoměrné rozpouštění: čtyři pecičky váží 1 g. Čokoláda je vytvořená z pečlivě vybrané kombinace různých druhů kakaa z centrální Ameriky, Afriky a Jávy. Jemná, příjemně chuťově vyvážená čokoláda.
Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.
Recept na 2 šálky tradiční horké čokolády: 50g čokolády (2 vrchovaté polévkové lžíce), 1 hrnek cca 12% neslazené smetany (cca 1 decilitr). Poměr je třeba uzpůsobit individuální chuti – u mléčné čokolády, jako je tato, řada lidí dává přednost použití většího množství čokolády a naopak menšího množství smetany.
Nalejte smetanu do kastrólku a rozpusťte čokoládu nad mírným plamenem. Pak jemně zahřívejte než se dostane do varu. Krátce povařte 1-2 minuty za stálého míchání, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu je vhodné vařit ve vodní lázni, abychom zamezili případnému připálení.
Složení: třtinový cukr, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, kakao, emulgátor: řepkový lecitin, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost: 1kg pytel
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Nutriční hodnoty / výživové údaje
100 g
Energie v kJ
2458,5
Energie v kcal
588,16
Tuky v g
40,97
z toho nasycené tuky v g
25,15
Sacharidy v g
45,45
z toho cukry v g
45,32
Bílkoviny v g
7,23
Sůl v g
0,09
Parametry
Výrobce | Michel Cluizel |
Hmotnost | 1000 g |
Druh | čokoláda |
Typ čokolády | mléčné |