Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas 70% Orange – s pomerančovou kůrou 100 g Intenzivní chuť 70% hořké oblastní čokolády projasní osvěžující sladko-kyselá chuť kandované kůry z voňavých španělských pomerančů. Kakaové boby pro tuto čokoládu pocházejí z oblasti Guayas z Ekvádoru a vyznačují se výraznou kakaovou chutí s pikantními tóny. Čokoláda je bez lepku a vhodná pro vegany. Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Best Flavoured... Celý popis

Koupit za 179 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas 70% Orange – s pomerančovou kůrou 100 g
Intenzivní chuť 70% hořké oblastní čokolády projasní osvěžující sladko-kyselá chuť kandované kůry z voňavých španělských pomerančů. Kakaové boby pro tuto čokoládu pocházejí z oblasti Guayas z Ekvádoru a vyznačují se výraznou kakaovou chutí s pikantními tóny. Čokoláda je bez lepku a vhodná pro vegany.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Best Flavoured dark bar“
2 hvězdy, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021

Složení: kakaové boby, cukr, kandovaná pomerančová kůra 13 % (pomerančová kůra, cukr, glukózový sirup, dextróza), kakaové máslo, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.
Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 100 g, 161×79×10 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje
100 g

Energie v kJ
2258,99

Energie v kcal
540,43

Tuky v g
36,6

    z toho nasycené tuky v g
22,6

Sacharidy v g
40,93

    z toho cukry v g
37,3

Bílkoviny v g
6,42

Sůl v g
0,01
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Michel Cluizel
Hmotnost 100 g
Druh čokolády hořké
Značka Michel Cluizel