Čokoláda Michel Cluizel Arcango Grand Noir 85% Sytá barva čokolády předznamenává intenzitu její chuti. Arcango je vytvořena z vybrané směsi kakaových bobů. Dřevité a kořeněné tóny, které čokoládě dodávají kakaové boby z Afriky jsou následovány tóny pikantního ovoce (např. grapefruit) a květů díky bobům ze střední Ameriky. V dochuti lze vnímat hořkost kakaa a tóny pražené kávy. Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí plnou nových receptur i lákavých obalů, kde přehledně uvádí i základní... Celý popis

Koupit za 139 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Čokoláda Michel Cluizel Arcango Grand Noir 85%
Sytá barva čokolády předznamenává intenzitu její chuti. Arcango je vytvořena z vybrané směsi kakaových bobů. Dřevité a kořeněné tóny, které čokoládě dodávají kakaové boby z Afriky jsou následovány tóny pikantního ovoce (např. grapefruit) a květů díky bobům ze střední Ameriky. V dochuti lze vnímat hořkost kakaa a tóny pražené kávy.
Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí plnou nových receptur i lákavých obalů, kde přehledně uvádí i základní chuťové tóny tabulek i původ kakaových bobů. Dává si záležet na každém kroku tvorby čokolády.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží pro její předchůdkyni Michel Cluizel Grand Noir 85%:

bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Over 80 %“

Složení: kakaové boby, nerafinovaný cukr, kakaové máslo, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepek.
Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.
Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Nutriční hodnoty / výživové údaje
100 g

Energie v kJ
2507,39

Energie v kcal
599,85

Tuky v g
50,28

    z toho nasycené tuky v g
31,07

Sacharidy v g
19,55

    z toho cukry v g
14,4

Bílkoviny v g
9,44

Sůl v g
0,02
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Michel Cluizel
Hmotnost 70 g
Obsah kakaové hmoty 85 %
Druh čokolády hořké
Značka Michel Cluizel